Samenwerken aan de ontwikkeling van een circulair matras

samenwerken circulaire matras

Ikano Industry nieuwe partner

Dankzij de investering van Ikano Industry hebben we een hele belangrijke stap kunnen maken op het gebied van duurzame matrasrecycling. Want naast een nieuwe partner binnen ons bedrijf gaan we ook uitbreiden met een vierde recyclingfabriek, waardoor we meer capaciteit krijgen. In de video legt IKEA uit waarom matrasrecycling zo belangrijk is en wat de deelname in RetourMatras betekent voor onze circulaire samenwerking.

In 2030 wil IKEA 100% circulair zijn. Alle grondstoffen in een IKEA-product moeten dan 100% hernieuwbaar of gerecycled zijn en fossiele brandstoffen worden vervangen voor een duurzaam alternatief. Matrassen van IKEA worden nu al gerecycled door RetourMatras, maar de ontwikkelingen gaan verder. Met van onze nieuwe partner Ikano Industry naast IKEA/Ingka Investments en Renewi kan RetourMatras zich verder ontwikkelen in matrasrecycling met innovatieve technieken en nieuwe locaties.

Meer recyclingcapaciteit

Afgedankte matrassen worden door RetourMatras gerecycled tot herbruikbare grondstoffen waar nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. RetourMatras ontmantelt oude matrassen op drie locaties in Nederland en breidt in het voorjaar van 2021 uit met een vierde recyclingfabriek in het zuiden van Nederland. Dit betekent dat de recyclingcapaciteit wordt uitgebreid tot 1,5 miljoen matrassen in Nederland en België. Daarnaast wordt op de bestaande recyclinglocatie in Lelystad een extra faciliteit gebouwd met innovatieve techniek voor het recyclen van het schuim uit matrassen tot polyol. Deze ontwikkeling heeft als resultaat dat van de grondstof polyol nieuw schuim, en dus een nieuwe matras kan worden gemaakt.

Zo werken we samen aan de ontwikkeling van een circulair matras.

Blijf RetourMatras volgen voor de laatste innovaties in matrasrecycling.

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.