Duurzaam ondertapijt
Rebond foam

Rebond
valdempende matten

Net als RetourMatras leveren ook onze partners een belangrijke bijdrage aan een circulaire economie. Hergebruik van materialen is mogelijk dankzij innovatieve recyclingprocessen die ervoor zorgen dat waardevernietiging geminimaliseerd wordt. Bovenal willen we dat geen enkele matras ooit nog in de verbrandingsoven belandt en daarom zetten we in maximaal hergebruik van materialen. Dat is begonnen met bewustwording en daar lieten we de techniek in meegroeien. Sinds de oprichting van RetourMatras luidt ons motto: 100% matrasrecycling en daar wijken we niet van af. Sterker nog, we optimaliseren en innoveren op het allerhoogste niveau. 

Producten van gerecyclede matrassen

Naast matrasrecycling is RetourMatras producent van Rebond ondertapijt en valdempende matten. Veelal wordt Rebond toegepast onder sportvelden en speelplaatsen. Gemeentes willen verduurzamen en stellen steeds strengere inkoopeisen.

Als grondstoffenleverancier en producent van gerecyclede producten heeft RetourMatras een groot afzetgebied in de UK en Europa. Maar ook op Nederlandse bodem vinden we steeds meer Rebond toepassingen die uiteraard voldoen aan landelijk gestelde normen voor kwaliteit en veiligheid.

Voorheen kenden we het lineaire systeem waarbij grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur werden vernietigd. Gelukkig zien we nu het grote voordeel van verantwoorde producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal en die end-of-life weer gerecycled kunnen worden.

Offerte aanvragen voor Rebond

Rebond als gerecycled product toepassen is een duurzame keuze voor gemeentes en ontwikkelaars van speeltuinen en sportcomplexen. Op basis van duurzaamheidsmetingen zien we een positieve ontwikkeling voor het gebruik van Rebond en krijgen we met dit materiaal vaker de doorslag bij gemeentelijke aanbestedingen vanwege het hoge duurzame karakter.

Wil je voor jouw organisatie ook een duurzame stap maken met Rebond? Neem dan vrijblijvend contact op met RetourMatras Products. 

Op naar een circulaire matras
matrassen
foam productie alphen aan den rijn
duurzaam ondertapijt en ondervloeren

Matrassen
recyclen tot nieuwe grondstoffen

Wat doe je als je weet dat grondstoffen alleen maar schaarser worden en de aarde uitgeput raakt? Juist, inzetten op maximaal hergebruik met duurzame matrasrecycling. Dat is wat wij doen bij RetourMatras. Wij recyclen afgedankte matrassen tot nieuwe grondstoffen. Dankzij de RetourMatras-methode zorgen we ervoor dat matrassen niet in de verbrandingsoven verbranden, maar 100% gerecycled worden. Van de waardevolle grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Op een zeer innovatieve en unieke manier breiden wij ons concept steeds verder uit.

Duurzame recycling van
afgedankte matrassen

Hergebruik grondstoffen
uit matrasrecycling

Losse matrassen of
per container

1,5 miljoen matrassen per jaar.

Op het gebied van recycling, hergebruik, CO2-reductie en innovatie is RetourMatras uitgegroeid tot een partij waarvoor ook vanuit het buitenland steeds meer interesse is. De RetourMatras-methode heeft ervoor gezorgd dat we in Nederland koploper zijn als het gaat om het duurzaam recyclen van matrassen. Alleen al in ons land worden 1,5 miljoen matrassen per jaar afgedankt en al dat materiaal maken we geschikt voor hergebruik. En om nog maar een getal te noemen, we zitten bijna aan een recyclingpercentage van 100%.

Retourmatras
in het nieuws.

Bij RetourMatras zien we ons dagelijks werk als een samenwerking. Een samenwerking met onze medewerkers, met klanten en leveranciers, met onze partners en natuurlijk ook met de media. Want steeds vaker zie je RetourMatras in het nieuws verschijnen en daar werken we graag aan mee. Vertellen over duurzame matrasrecycling vinden we niet alleen leuk maar ook nuttig. Want we creëren steeds meer bewustwording over het feit dat je afgedankte spullen niet moet zien als afval maar als een grondstof. Niet verbranden maar duurzaam recyclen is waar wij het verschil in maken.

Meer hierover lezen? Klik hier.

100% matras recycling.

Geïnteresseerd in het recyclen van matrassen?

Impressie RetourMatras.

Kijkje achter de schermen.