Matrassen inzamelen door
RetourMatras
voor duurzame recycling.

Gemeente en
Milieustraat

Als gemeente kunt u gebruikte en ingeleverde matrassen op een duurzame manier laten verwerken door RetourMatras.

RetourMatras zamelt alle soorten en maten matrassen in. De enige voorwaarde voor ons recyclingproces is dat de matrassen droog zijn. U dient de oude matrassen daarom in een gesloten magazijncontainer van RetourMatras of van uzelf te verzamelen.

Voor het milieuvriendelijk verwerken van oude matrassen rekent RetourMatras een vast bedrag per container. In een magazijncontainer passen gemiddeld 90 matrassen. RetourMatras verwerkt matrassen met en zonder metalen binnenvering, als ook boxspringmatrassen (met uitzondering van het boxspringonderstel).

De container wordt door RetourMatras op uw milieustraat geplaatst of u gebruikt een eigen afgesloten magazijncontainer. De burger loopt de matrassen zelf in de container. Wanneer deze vol is meldt u dit aan RetourMatras via onze planning en wij wisselen de container voor u. 

Detaillist of Beddenspeciaalzaak

Als beddenspeciaalzaak kunt u gebruikte en retour gekomen matrassen op een duurzame manier laten verwerken door RetourMatras.

RetourMatras zamelt alle soorten en maten matrassen in. RetourMatras haalt de matrassen vanaf 10 stuks bij uw winkel op. U kunt een afspraak maken via onze planning.

De enige voorwaarde voor ons recyclingproces is dat de matrassen droog zijn. Voor het milieuvriendelijk verwerken van oude matrassen rekent RetourMatras een vast bedrag per matras.

RetourMatras verwerkt matrassen met en zonder metalen binnenvering, als ook boxspringmatrassen (met uitzondering van het boxspringonderstel).

Particulieren

We krijgen regelmatig vragen van particulieren of zij zelf hun oude matras kunnen inleveren bij een recyclinglocatie van RetourMatras. Dit is helaas niet mogelijk. Wat u kunt doen:

Informeer bij uw gemeente waar u in uw regio uw oude matras kunt inleveren. Heeft uw gemeente een samenwerking met RetourMatras, dan weet u zeker dat uw matras duurzaam gerecycled wordt. In dat geval kunt u uw oude matras inleveren bij de milieustraat in uw gemeente, waar een RetourMatras container staat.

Ook werken wij samen met woonwinkels en beddenspeciaalzaken door heel Nederland. Gaat u een nieuwe matras kopen? Informeer dan of de winkel een samenwerking heeft met RetourMatras. U krijgt dan de mogelijkheid om uw oude matras in te leveren via de winkelier waar u een matras koopt.

Waarom RetourMatras? 

Niet alleen uw gemeente, maar ook uw inwoners worden steeds duurzamer en milieubewuster. Daarom zien wij de vraag van consumenten groeien als het gaat om recycling van matrassen. U kunt uw inwoners op de milieustraat vertellen dat uw gemeente bijdraagt aan het milieu door oude matrassen op een duurzame wijze te laten verwerken tot nieuwe grondstoffen.

U kunt met een afspraak maken met RetourMatras voor een vrijblijvend gesprek waarin wij u graag meer vertellen over het unieke proces voor het milieuvriendelijk recyclen van oude matrassen.

Matrassen
recyclen tot nieuwe grondstoffen

Wat doe je als je weet dat grondstoffen alleen maar schaarser worden en de aarde uitgeput raakt? Juist, inzetten op maximaal hergebruik met duurzame matrasrecycling. Dat is wat wij doen bij RetourMatras. Wij recyclen afgedankte matrassen tot nieuwe grondstoffen. Dankzij de RetourMatras-methode zorgen we ervoor dat matrassen niet in de verbrandingsoven verbranden, maar 100% gerecycled worden. Van de waardevolle grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Op een zeer innovatieve en unieke manier breiden wij ons concept steeds verder uit.

Duurzame recycling van
afgedankte matrassen

Hergebruik grondstoffen
uit matrasrecycling

Losse matrassen of
per container

1,5 miljoen matrassen per jaar.

Op het gebied van recycling, hergebruik, CO2-reductie en innovatie is RetourMatras uitgegroeid tot een partij waarvoor ook vanuit het buitenland steeds meer interesse is. De RetourMatras-methode heeft ervoor gezorgd dat we in Nederland koploper zijn als het gaat om het duurzaam recyclen van matrassen. Alleen al in ons land worden 1,5 miljoen matrassen per jaar afgedankt en al dat materiaal maken we geschikt voor hergebruik. En om nog maar een getal te noemen, we zitten bijna aan een recyclingpercentage van 100%.

Retourmatras
in het nieuws.

Bij RetourMatras zien we ons dagelijks werk als een samenwerking. Een samenwerking met onze medewerkers, met klanten en leveranciers, met onze partners en natuurlijk ook met de media. Want steeds vaker zie je RetourMatras in het nieuws verschijnen en daar werken we graag aan mee. Vertellen over duurzame matrasrecycling vinden we niet alleen leuk maar ook nuttig. Want we creëren steeds meer bewustwording over het feit dat je afgedankte spullen niet moet zien als afval maar als een grondstof. Niet verbranden maar duurzaam recyclen is waar wij het verschil in maken.

Meer hierover lezen? Klik hier.

100% matras recycling.

Geïnteresseerd in het recyclen van matrassen?

Impressie RetourMatras.

Kijkje achter de schermen.