Mobile Mattress Compaction Container
Meer effeciency

Minder kilometers, meer grondstoffen

Bij RetourMatras zien we elke manier van samenwerken als een circulaire samenwerking. Dit kan zijn met leveranciers, onze medewerkers of onze klanten. Circulaire samenwerkingen zijn cruciaal voor ons bedrijf en daarom blijven wij onze processen aanscherpen waar mogelijk. Intern en extern kijken we vanuit RetourMatras waar voor onszelf verbeterpunten liggen of waar onze externe stakeholders kunnen optimaliseren. De manier van inzamelen van afgedankte matrassen is aan verandering onderhevig, zeker als we kijken naar het soort matras dat in de loop der jaren verandert en naar de techniek die we op de voet volgen. Dankzij slimme technische ontwikkelingen kunnen wij de RetourMatras-methode nog beter uitvoeren.

Nog verder optimaliseren door verdichten

Zo biedt RetourMatras een extra oplossing om nog efficiënter te gaan werken. Sinds kort plaatsen wij op locatie bij klanten de Mobile Mattress Compaction Container. Dit is een mobiele verdichtingscontainer met ingebouwd een krachtige techniek die de inhoud samenperst en waar wel tot 5 keer meer afgedankte matrassen in passen.

De nieuwste techniek die wij toepassen om efficiënter te kunnen werken is verdichten; wij zetten verdichtingscontainers in op locatie bij klanten waar veel afgedankte matrassen worden ingezameld. In de wandelgangen worden dit ook wel perscontainers genoemd, al is dat niet helemaal hetzelfde. Perscontainers zijn gericht op het zo klein mogelijk maken van afval tot een compacte massa of tot balen. Een verdichtingscontainer werkt net even wat subtieler met als voordeel dat de matrassen uiterst compact worden ingezameld, maar straks wel weer uitvouwen tot een rechte matras die het recyclingproces perfect doorstaat. Materialen blijven middels deze innovatieve verdichtingstechniek van een uitstekende kwaliteit en dat is precies wat we willen. Daarnaast heeft een verdichtingscontainer tot wel 5 keer meer capaciteit dan een reguliere RetourMatras-container. Dit betekent dat er minder wisselingen zijn en dat er dus minder transport nodig is. Kortom, minder kilometers, meer grondstoffen.

Matrassen droog inzamelen voor beste kwaliteit

Als we de RetourMatras-methode zo optimaal mogelijk willen uitvoeren dient elke matras droog en schoon ingezameld te worden. Naast dat natte matrassen kunnen gaan broeien is het een feit dat een nat geworden matras geen goede kwaliteit grondstoffen oplevert. Droog inzamelen, daar begint het voor ons mee en wij zien dat onze klanten daar heel scherp op letten.

Mobile Mattress Compaction Container

Om maximaal te kunnen bijdragen aan een circulaire economie proberen we vandaag de dag allemaal ons steentje bij te dragen. Vanuit RetourMatras zijn wij onze klanten ontzettend dankbaar dat zij het belang zien van de meest duurzame methode voor matrasrecycling. Alleen al op de Nederlandse locaties van RetourMatras hebben we een capaciteit van maar liefst 1,5 miljoen matrassen die we elk jaar kunnen recyclen tot herbruikbare grondstoffen. 

Besparen op transport

In een reguliere RetourMatras-container passen 80 tot 90 matrassen. Nu biedt de Mobile Mattress Compaction Container vijf keer zoveel ruimte voor afgedankte matrassen door de inhoud compact te maken met een efficiënte verdichtingstechniek.  Dit betekent aanzienlijk minder transportbewegingen en deze container is makkelijker te beladen, wat ARBO-technisch voordelig is. 

Voorwaarden voor plaatsing verdichtingscontainer

  • Contractduur van minimaal 5 jaar
  • Wisselfrequentie van maximaal 2 weken
  • Vraag naar eventuele aanvullende voorwaarden voor uw locatie

Container info aanvragen

Mocht deze oplossing voor uw organisatie interessant zijn, neem dan contact op met onze planning voor verdere afstemming.

Verdichtingscontainer verhoogt efficiency op milieustraat en scheidingsstation
Instructie ingebruikname verdichtingscontainer RetourMatras bij GAD

Matrassen
recyclen tot nieuwe grondstoffen

Wat doe je als je weet dat grondstoffen alleen maar schaarser worden en de aarde uitgeput raakt? Juist, inzetten op maximaal hergebruik met duurzame matrasrecycling. Dat is wat wij doen bij RetourMatras. Wij recyclen afgedankte matrassen tot nieuwe grondstoffen. Dankzij de RetourMatras-methode zorgen we ervoor dat matrassen niet in de verbrandingsoven verbranden, maar 100% gerecycled worden. Van de waardevolle grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Op een zeer innovatieve en unieke manier breiden wij ons concept steeds verder uit.

circulaire grondstoffen

Duurzame recycling van
afgedankte matrassen

Hergebruik grondstoffen
uit matrasrecycling

Losse matrassen of
per container

1,5 miljoen matrassen per jaar.

Op het gebied van hoogwaardige matrasrecycling, hergebruik van grondstoffen, CO2-reductie en blijven innoveren is RetourMatras uitgegroeid tot dé partij in binnen- en buitenland. Onze unieke en meest duurzame methode voor matrasrecycling heeft ertoe geleid dat we koploper zijn in het duurzaam recyclen van matrassen tot herbruikbare grondstoffen. 

Alleen al in ons land worden 1,5 miljoen matrassen per jaar afgedankt en al dat materiaal maken we geschikt voor hergebruik. We zetten ons in om een maximaal recyclingpercentage te behalen met grondstoffen van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Naast matrasrecyclaar zijn we grondstoffenproducent waarmee we aanzienlijk bijdragen aan een circulaire economie. 

RetourMatras is actief in Nederland, België, Engeland en Frankrijk. 

Retourmatras
in het nieuws.

Bij RetourMatras zien we ons dagelijks werk als een samenwerking. Een samenwerking met onze medewerkers, met klanten en leveranciers, met onze partners en natuurlijk ook met de media. Want steeds vaker zie je RetourMatras in het nieuws verschijnen en daar werken we graag aan mee. Vertellen over duurzame matrasrecycling vinden we niet alleen leuk maar ook nuttig. Want we creëren steeds meer bewustwording over het feit dat je afgedankte spullen niet moet zien als afval maar als een grondstof. Niet verbranden maar duurzaam recyclen is waar wij het verschil in maken.

 

Klik hier

We leveren herbruikbaar metaal.

van matras tot fiets

van matras tot fiets