Matrassen inzamelen voor
winkels

Detaillist of
Bedden speciaalzaak

Als winkel of bedden speciaalzaak kunt u gebruikte en retour gekomen matrassen op een duurzame manier laten recyclen.

Voor consumenten in Nederland wordt het duurzame karakter van de aankopen die zij doen steeds belangrijker. Zijn producten verantwoord gemaakt en is het product dat u koopt aan het eind van de levensduur te recyclen? RetourMatras heeft daar de afgelopen jaren veel over gesproken met winkeliers en kent de markt inmiddels goed. 

Als detaillist zelf weet u allicht dat verduurzamen niet alleen binnen uw eigen processen belangrijk is, maar ook daarbuiten. Door middel van de RetourMatras-methode laten wij zien dat afgedankte producten, in ons geval zijn dat oude matrassen, een tweede leven kunnen krijgen. Afval zien wij als een grondstof en daar willen we dan ook het maximale uithalen, want alleen dan kunnen wij de hoogst mogelijke kwaliteit grondstoffen produceren.

Samen werken we aan minder afval en meer hergebruik

Alle soorten en maten matrassen zijn geschikt voor duurzame matrasrecycling. Er is wel één strikte voorwaarde en dat is dat matrassen niet nat geweest mogen zijn. Nat geworden matrassen kunnen wij niet recyclen, omdat dit te koste gaat van de kwaliteit van de grondstoffen die wij uit een matras halen. Matrassen inzamelen op uw locatie als winkel of beddenspeciaalzaak dient dan ook altijd op een droge opslagplaats te gebeuren. 

Matrassen laten ophalen bij uw winkel of inzamelen via een container

RetourMatras haalt de matrassen vanaf 10 stuks bij uw winkel op. Voor het milieuvriendelijk verwerken van oude matrassen rekent RetourMatras een vast bedrag per matras. U kunt een afspraak maken via onze planning en dan zetten wij uw locatie op de route van onze transporteur. Dit doen wij zo efficiënt mogelijk om onnodige kilometers te voorkomen. 

Als u daar plek voor heeft, plaatsen wij een RetourMatras-container bij uw winkel of magazijn. Is de container vol, dan geeft u dat door aan onze planning en wisselen wij de container.

Door het inzetten van de RetourMatras-methode werken wij samen met retailers en consumenten aan minder afval en meer hergebruik. 

Circulaire matrassen van IKEA waarin repolyol verwerkt is

» Wij zijn een gemeente. Kunnen we gaan samenwerken?

» Ik ben particulier. Waar breng ik mijn oude matras naartoe?

Matrassen
recyclen tot nieuwe grondstoffen

Wat doe je als je weet dat grondstoffen alleen maar schaarser worden en de aarde uitgeput raakt? Juist, inzetten op maximaal hergebruik met duurzame matrasrecycling. Dat is wat wij doen bij RetourMatras. Wij recyclen afgedankte matrassen tot nieuwe grondstoffen. Dankzij de RetourMatras-methode zorgen we ervoor dat matrassen niet in de verbrandingsoven verbranden, maar 100% gerecycled worden. Van de waardevolle grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Op een zeer innovatieve en unieke manier breiden wij ons concept steeds verder uit.

circulaire grondstoffen

Duurzame recycling van
afgedankte matrassen

Hergebruik grondstoffen
uit matrasrecycling

Losse matrassen of
per container

1,5 miljoen matrassen per jaar.

Op het gebied van recycling, hergebruik, CO2-reductie en innovatie is RetourMatras uitgegroeid tot een partij waarvoor ook vanuit het buitenland steeds meer interesse is. De RetourMatras-methode heeft ervoor gezorgd dat we in Nederland koploper zijn als het gaat om het duurzaam recyclen van matrassen. Alleen al in ons land worden 1,5 miljoen matrassen per jaar afgedankt en al dat materiaal maken we geschikt voor hergebruik. En om nog maar een getal te noemen, we zitten bijna aan een recyclingpercentage van 100%.

Retourmatras
in het nieuws.

Bij RetourMatras zien we ons dagelijks werk als een samenwerking. Een samenwerking met onze medewerkers, met klanten en leveranciers, met onze partners en natuurlijk ook met de media. Want steeds vaker zie je RetourMatras in het nieuws verschijnen en daar werken we graag aan mee. Vertellen over duurzame matrasrecycling vinden we niet alleen leuk maar ook nuttig. Want we creëren steeds meer bewustwording over het feit dat je afgedankte spullen niet moet zien als afval maar als een grondstof. Niet verbranden maar duurzaam recyclen is waar wij het verschil in maken.

Meer hierover lezen? Klik hier.

100% matrasrecycling.

Samen werken we aan het herwinnen van grondstoffen uit afgedankte matrassen.

We leveren herbruikbaar textiel.

van matras tot keukendoek

van matras tot keukendoek