Oude matras inleveren als particulier

matrasrecycling container droog inzamelen

Ik ben particulier, waar breng ik mijn oude matras naartoe?

Bij RetourMatras krijgen we regelmatig vragen van particulieren of zij zelf hun oude matras kunnen inleveren bij een recyclinglocatie van RetourMatras. Het is helaas niet mogelijk om als particulier zelf uw oude matras bij een locatie van RetourMatras te brengen. 

 

Oude matras inleveren bij uw gemeente

Informeer bij uw gemeente waar u in uw regio oude matrassen kunt inleveren. Heeft uw gemeente een samenwerking met RetourMatras, dan kunt u uw oude matras inleveren bij de milieustraat in uw gemeente, waar een RetourMatras-container staat. Dan weet u zeker dat uw matras duurzaam wordt gerecycled tot een herbruikbare grondstof.

 

Oude matras inleveren bij winkels

Omdat wij samenwerken met winkels en beddenspeciaalzaken die klant zijn bij RetourMatras, vindt u door heel Nederland inleverpunten voor afgedankte matrassen. Vraag de winkelier eerst of deze uw oude matras retour neemt bij aankoop van een nieuwe. Koopt u een nieuwe matras bij één van de aangesloten winkels, dan nemen zij uw oude matras in vrijwel alle gevallen retour. Vervolgens wordt uw oude matras gerecycled op één van onze recyclinglocaties in Nederland. 

Gaat u een nieuwe matras kopen? Informeer dan of de winkel of beddenspeciaalzaak een samenwerking heeft met RetourMatras. U krijgt dan vrijwel altijd de mogelijkheid om uw oude matras in te leveren via de retailer waar u een nieuwe matras koopt.

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.