Belang matrassen droog inzamelen in RTL Nieuws

matrassen droog inzamelen
logo rtl nieuws

Stop met dumpen langs de weg

Wil je jouw oude matras duurzaam laten recyclen tot nieuwe producten? Stop dan met dumpen langs de weg. Matrassen die nat geworden zijn kunnen namelijk niet worden gerecycled. Eeuwig zonde van herbruikbare grondstoffen als foam, textiel en metaal die verloren gaan in de verbrandingsoven. Belangrijk is daarom de communicatie van gemeenten richting hun inwoners die hun matras zonder deze informatie zomaar bij het grofvuil aanbieden.

» artikel lezen

Nieuwe grondstoffen uit oude matras

Onze operationeel directeur Chico van Hemert vindt dat gemeentes actie moeten ondernemen om te zorgen dat meer matrassen ingezameld kunnen worden. Zij moeten loskomen van de standaard inlevermethodieken en mogen best een beetje meer out of the box denken. Zowel RTL Nieuws als Editie NL hebben op maandag 28 maart aandacht besteed aan het belang van droog inzamelen. Het doel is duidelijk: droog inzamelen betekent dat afgedankte matrassen optimaal gerecycled kunnen worden. Nieuwe grondstoffen komen voort uit een oude matras en dat is hard nodig nu we weten dat steeds meer materialen schaars zijn of worden.

Extra aandacht voor droog inzamelen matrassen

Vanuit RetourMatras denken we heel graag mee met de aanpak voor het droog inzamelen van matrassen dat vooral in grote, dichtbevolkte steden extra aandacht verdient. Zo zijn er initiatieven waarbij er een plastic zak wordt opgestuurd voor het retourneren van de oude matras. Mocht je dan je matras langs de weg zetten, dan blijven de materialen in ieder geval droog en kunnen worden gerecycled door RetourMatras. Uiteraard vindt ook de plastic zak zijn weg naar de plastic recycling.

matrassen uit container droog inzamelen

RetourMatras in de media

Ga naar onze LinkedIn pagina om RetourMatras te volgen.

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.