Oude matrassen krijgen nieuw leven in Ypenburg

Oude matrassen krijgen nieuw leven in Ypenburg

Hét praktijkvoorbeeld van circulair ondernemen in gemeente Ypenburg

Van oude matrassen maakt RetourMatras een nieuw product, Aslon Refoam. Hét voorbeeld van circulair ondernemen door hergebruik van grondstoffen dat door steeds meer gemeentes en bedrijven wordt opgepakt. Zo ook in Ypenburg waar een speeltuin voorzien werd van Aslon Refoam matten voor demping onder de speeltoestellen.

Aslon Refoam van oude matrassen

Aslon Refoam wordt als product gebruikt voor isolatie en demping. Dit kan geluiddemping zijn in gebouwen, maar ook demping onder speelplaatsen, kunstgrasvelden en sportmatten. Het product wordt gemaakt uit oude matrassen door RetourMatras en verkocht via Hecmar BV aan onder andere gemeentes, bouwbedrijven en doe-het-zelf zaken.

Ook circulair ondernemen?

Circulair ondernemen hoeft niet moeilijk te zijn. RetourMatras en Hecmar BV maken het u juist makkelijk. Wilt u weten wat u kunt doen met Aslon Refoam, waar u het kunt bestellen of wilt u het product in de praktijk bekijken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lees het volledige artikel

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.