Circulair samenwerken aan
Aslon Refoam

Aslon
Refoam

Net als RetourMatras zet ook Hecmar zich in voor een circulaire economie, met als doel 100% hergebruik van grondstoffen om waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. Deze duurzaamheidsmetingen geven steeds vaker de doorslag voor gemeentelijke aanbestedingen.

Hecmar en RetourMatras

RetourMatras zamelt oude matrassen in en recyclet deze tot nieuwe grondstoffen, waaronder het PU foam. Van het foam wordt een nieuw product gemaakt door Hecmar, Aslon Refoam genaamd. Aslon Refoam wordt gebruikt als ondertapijt voor grasvelden en sportmatten, als geluiddempend materiaal in de bouw, huizen en projectvloeren.

Offerte

U kunt een offerte aanvragen voor Aslon Refoam bij Hecmar, partner van RetourMatras voor duurzame PU foam producten uit matrasrecycling.

Matrassen
Recyclen tot nieuwe grondstoffen

Wat doe je als je weet dat grondstoffen alleen maar schaarser worden en de aarde uitgeput raakt? Juist, inzetten op maximaal hergebruik met duurzame matrasrecycling. Dat is wat wij doen bij RetourMatras. Wij recyclen afgedankte matrassen tot nieuwe grondstoffen. Dankzij de RetourMatras-methode zorgen we ervoor dat matrassen niet in de verbrandingsoven verbranden, maar 100% gerecycled worden. Van de waardevolle grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Op een zeer innovatieve en unieke manier breiden wij ons concept steeds verder uit.

Meer hierover lezen? Klik hier.

Duurzame recycling van
afgedankte matrassen

Hergebruik grondstoffen
uit matrasrecycling

Losse matrassen of
per container

1,5 miljoen matrassen per jaar.

Op het gebied van recycling, hergebruik, CO2-reductie en innovatie is RetourMatras uitgegroeid tot een partij waarvoor ook vanuit het buitenland steeds meer interesse is. De RetourMatras-methode heeft ervoor gezorgd dat we in Nederland koploper zijn als het gaat om het duurzaam recyclen van matrassen. Alleen al in ons land worden 1,5 miljoen matrassen per jaar afgedankt en al dat materiaal maken we geschikt voor hergebruik. En om nog maar een getal te noemen, we zitten bijna aan een recyclingpercentage van 100%.

Retourmatras
in het nieuws.

Bij RetourMatras zien we ons dagelijks werk als een samenwerking. Een samenwerking met onze medewerkers, met klanten en leveranciers, met onze partners en natuurlijk ook met de media. Want steeds vaker zie je RetourMatras in het nieuws verschijnen en daar werken we graag aan mee. Vertellen over duurzame matrasrecycling vinden we niet alleen leuk maar ook nuttig. Want we creëren steeds meer bewustwording over het feit dat je afgedankte spullen niet moet zien als afval maar als een grondstof. Niet verbranden maar duurzaam recyclen is waar wij het verschil in maken.

Meer hierover lezen? Klik hier.

100% matras recycling.

Geïnteresseerd in het recyclen van matrassen?

Impressie RetourMatras.

Kijkje achter de schermen.