RetourMatras in RTL Nieuws

Hergebruik grondstoffen uit oude matrassen

Wat doen we met die 1 miljoen matrassen die jaarlijks worden afgedankt? Niet de verbrandingsoven in, maar recyclen! Uit een oude matras kunnen grondstoffen herwonnen worden die klaar zijn voor hergebruik.

Item op RTL Nieuws terugkijken

Op 8 februari 2019 kreeg RetourMatras landelijke bekendheid in het RTL Nieuws. Bekijk hieronder het item over het recyclen van oude matrassen en het direct vervaardigen van nieuwe producten uit een oude matras.

Het item over RetourMatras begint op 15:15

Ook het kabinet staat achter een duurzame oplossing voor afvalverwerking en wil op die manier gezamenlijk al in 2030 de helft minder primaire grondstoffen gebruiken. Het uiteindelijke doel is om in 2050 een volledig circulaire economie tot stand te brengen.

Lees ook: Ministerraad stemt in met uitvoeringsprogramma circulaire economie

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.