RetourMatras in het NOS Nieuws

RetourMatras NOS Nieuws

Nederland wereldwijd koploper in matrasrecycling

Zaterdag 9 januari 2021 was RetourMatras in het NOS Nieuws met een item over matrasrecycling en dat we daar in Nederland mee voorop lopen. Koploper in matrasrecyling betekent dat we dankzij de RetourMatras-methode ruim 1 miljoen matrassen per jaar kunnen recyclen.

» Bekijk het artikel | RetourMatras in het NOS site

Deze enorme berg matrassen duurzaam recyclen tot herbruikbare grondstoffen, dat is het doel van RetourMatras. In 2019 hebben sloten IKEA en Renewi aan als aandeelhouder binnen ons bedrijf. Hiermee hebben we in 2020 onze derde recyclinglocatie versneld kunnen neerzetten en gaan we in 2021 zelfs al open met een vierde fabriek. “Met hun komst zijn de vleugels opengegaan om verder te kunnen vliegen”, aldus Nanne Fioole.

Het nieuwsitem van de NOS laat zien welke vlucht matrasrecycling in Nederland de afgelopen jaren heeft genomen.

Kijk het NOS journaal van zaterdag 9 januari terug (item RetourMatras op 13:34)

RetourMatras duurzame matrasrecycling fabriek Alphen

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.