Op naar een circulair matras

Op naar een circulaire matras

De unieke samenwerking met IKEA en Renewi heeft ertoe geleid dat RetourMatras de recyclingcapaciteit van gebruikte matrassen kan blijven uitbreiden. In Nederland recyclen we inmiddels 1 miljoen matrassen per jaar op 3 recyclingplants. Duurzame matrasrecycling leidt tot een optimaal circulair proces omdat de materialen die vrijkomen kunnen worden hergebruikt.

Video samenwerking IKEA, Renewi en RetourMatras

Op jaarbasis verkoopt IKEA een groot aantal matrassen. Het schept een verantwoordelijkheid om te voorkomen dat deze matrassen – aan het einde van hun levensduur – in de verbrandingsoven belanden. Het recyclen van en de totstandkoming van circulaire matrassen is daarom een belangrijk onderdeel in de duurzaamheidsstrategie. De intensieve samenwerking IKEA, Renewi en RetourMatras zorgt ervoor dat de recycle-capaciteit van matrassen wordt vergroot.

 

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.