Remco en Chico zijn managing director bij RetourMatras

Stokje overdragen

Eind 2022 zal de oprichter van RetourMatras, Nanne Fioole, afscheid nemen. Ruim 12 jaar geleden zette hij zijn langgekoesterde wens om in een bedrijf dat op een duurzame manier afgedankte matrassen verwerkt tot herbruikbare grondstoffen. Sinds de oprichting heeft RetourMatras een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zeker toen in 2019 Ingka Investments (IKEA) en Renewi het belang van duurzame matrasrecycling ook inzagen en een groot deel van de aandelen overnamen. In 2021 deed Ikano hetzelfde en daarmee was de circulaire samenwerking compleet. Aangezien Nanne al even de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt werden er afspraken gemaakt over een stapje terug. In goed overleg zou Nanne eind 2022 het stokje overdragen, maar aan wie dat was toen nog de vraag.

Nieuwe samenwerking aan het roer

Wie Nanne kent weet dat hij nooit zomaar het schip zou kunnen verlaten. Binnen zijn netwerk ging hij op zoek naar een opvolger. Die vond hij in Remco Noordermeer met wie hij regelmatig bijpraatte onder het genot van een uitsmijter. Remco is commercieel ontzettend sterk, kent de recyclingbranche op zijn duimpje en heeft een giga netwerk, zeker binnen de publieke sector. Aan tafel met de huidige directie van RetourMatras en haar aandeelhouders werd de match beklonken. Sinds augustus zien we een nieuwe samenwerking van twee managing directors aan het roer van RetourMatras.

Chico van Hemert gaat de RetourMatras-methode internationaal op de kaart zetten en Remco gaat zich focussen op het uitbouwen van het unieke matrasrecyclingconcept binnen de Nederlandse markt. Hoe dan ook, er zit een partij power in de bedrijfsvoering en die voel je terug in de hele organisatie.

 

Remco en Chico van RetourMatras
Remco Noordermeer en Chico van Hemert bij RetourMatras in Bodegraven

 

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.