Nationale Grondstoffendag

grondstoffen uit oude matras

7 september Nationale Grondstoffendag

Vandaag is het Nationale Grondstoffendag. Een mooi moment om nogmaals te benadrukken hóe belangrijk grondstoffenhergebruik is. RetourMatras haalt grondstoffen uit afgedankte matrassen door middel van duurzame matrasrecycling. Van het textiel, foam en metaal worden nieuwe producten gemaakt. Wij willen absoluut niet dat matrassen in de verbrandingsoven belanden of onjuist gerecycled worden, want dan gaan al die waardevolle grondstoffen verloren.

Circulair samenwerken

Al heel veel gemeentes, retailers en afvalverwerkers staan achter de RetourMatras-methode en werken met ons samen. Dat is geweldig! Wilt u ook bijdragen aan 100% grondstoffenhergebruik en matrassen duurzaam laten recyclen?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Wij gaan graag een circulaire samenwerking met u aan.

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.