Een eerbetoon aan
Nanne Fioole

Nanne was een pionier binnen de recyclingbranche. Met innovatieve ideeën, enorm veel passie en tomeloze energie heeft hij verschillende bedrijven opgericht en zette met zijn recyclingconcepten de eerste stappen richting een circulaire toekomst. Zijn visie, enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben hem ver gebracht. Zo blijkt ook uit de vele reacties op het bericht van zijn overlijden op maandag 8 mei 2023.

Recycling Magazine Benelux – 9 mei 2023

In Memoriam – Matrasrecycler Nanne Fioole

Op maandag 8 mei is Nanne Fioole op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek en de mogelijkheid op genezing was niet meer aanwezig.

Hij werd op 9 oktober 1949 als zoon van de dorpssmid in Nieuwerbrug aan den Rijn geboren. Een groot deel van zijn leven is hij als zeer innovatieve ondernemer actief geweest in de recyclingbranche.

Nanne in RMB

SocialMedia

Algemeen Dagblad – 9 mei 2023
Nanne Fioole (73), koning van de matrassenrecycling, overleden

Nanne Fioole (73), oprichter van het recyclingbedrijf Retourmatras, is maandag 8 mei overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek, maar bleef nog geruime tijd in zijn bedrijf actief.

Nanne AD
Nanne Fioole overleden

 Afvalgids.nl – 10 mei 2023

Matrassenrecycler Nanne Fioole overleden

Op maandag 8 mei is Nanne Fioole (73), de oprichter van het recyclingbedrijf Retourmatras, overleden. Hoewel hij al enige tijd ernstig ziek was, bleef hij tot het laatst actief in zijn bedrijf.

Fioole begon zijn carrière als loodgieter in Nieuwerbrug, maar hij had grote ambities. Ongeveer vijftien jaar geleden realiseerde hij zich dat het verbranden van matrassen absurd en schadelijk voor het milieu was. In 2011 opende hij de eerste recyclingfabriek in Lelystad, uitgerust met zijn eigen ontwikkelde machinepark. Later volgden er nog drie fabrieken in Alphen, Zeeland en Etten Leur.

Kijk op Bodegraven-Reeuwijk – 16 mei 2023

Doorzetter Nanne Fioole (73) overleden

NIEUWERBRUG – Doorzettingsvermogen, visie en durf: gewapend met die eigenschappen heeft de op 8 mei overleden Nanne Fioole (73) zijn sporen als ondernemer verdiend. Nanne dacht altijd groot, zag geen problemen maar zocht oplossingen. Zo groeide hij sinds de jaren tachtig uit tot een gerespecteerd en gewaardeerd expert op het gebied van recycling.  –

Nanne in Alphen

Matrassen
Recyclen tot nieuwe grondstoffen

Wat doe als je weet dat grondstoffen alleen maar schaarser worden en de aarde uitgeput raakt? Juist, inzetten op maximaal hergebruik met duurzame matrasrecycling. Dat is wat wij doen bij RetourMatras. Wij recyclen afgedankte matrassen tot nieuwe grondstoffen. Dankzij de RetourMatras-methode zorgen we ervoor dat matrassen niet in de verbrandingsoven verbranden, maar 100% gerecycled worden. Van de waardevolle grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Op een zeer innovatieve en unieke manier breiden wij ons concept steeds verder uit.

Meer hierover lezen? Klik hier.

Duurzame recycling van
afgedankte matrassen

Hergebruik grondstoffen
uit matrasrecycling

Losse matrassen of
per container

1,5 miljoen matrassen per jaar.

Op het gebied van recycling, hergebruik, CO2-reductie en innovatie is RetourMatras uitgegroeid tot een partij waarvoor ook vanuit het buitenland steeds meer interesse is. De RetourMatras-methode heeft ervoor gezorgd dat we in Nederland koploper zijn als het gaat om het duurzaam recyclen van matrassen. Alleen al in ons land worden 1,5 miljoen matrassen per jaar afgedankt en al dat materiaal maken we geschikt voor hergebruik. En om nog maar een getal te noemen, we zitten bijna aan een recyclingpercentage van 100%.

Retourmatras
in het nieuws.

Bij RetourMatras zien we ons dagelijks werk als een samenwerking. Een samenwerking met onze medewerkers, met klanten en leveranciers, met onze partners en natuurlijk ook met de media. Want steeds vaker zie je RetourMatras in het nieuws verschijnen en daar werken we graag aan mee. Vertellen over duurzame matrasrecycling vinden we niet alleen leuk maar ook nuttig. Want we creëren steeds meer bewustwording over het feit dat je afgedankte spullen niet moet zien als afval maar als een grondstof. Niet verbranden maar duurzaam recyclen is waar wij het verschil in maken.

Meer hierover lezen? Klik hier.

100% matras recycling.

Geïnteresseerd in het recyclen van matrassen?

Impressie RetourMatras.

Kijkje achter de schermen.