Directeur Nanne Fioole neemt afscheid van RetourMatras

Onze directeur Nanne Fioole neemt afscheid van RetourMatras, het bedrijf dat in 2009 startte met het duurzaam recyclen van matrassen. Grondstoffen hergebruiken en niet meer verbranden, een oplossing bieden voor de enorme berg matrassen die jaarlijks afgedankt wordt, gericht op de toekomst. Nanne had een plan en voerde dat uit. Niet dat het altijd over rozen ging, zeker niet zolang de tarieven voor verbranden lager blijken dan duurzaam recyclen. Toch gaf Nanne niet op, blik vooruit en blijven innoveren. Totdat je merkt dat ook de maatschappij duurzamer gaat denken, en doen. Matrassen verbranden? Grondstoffen verloren laten gaan? Onnodig het milieu belasten? Nee toch? En daarmee haalde RetourMatras grote spelers binnen (Ingka Investments, Renewi, Ikano Group) die het bedrijf een enorme impuls hebben gegeven. Circulair samenwerken werd de trend en nu gaat RetourMatras de wereld over.

Nanne, jouw idee heb je weten om te zetten in een succesverhaal. Momenteel is de recyclingcapaciteit van RetourMatras 1,5 miljoen matrassen per jaar en daarmee kunnen we alle afgedankte matrassen in Nederland op een duurzame manier recyclen. Daar werken we met elkaar hard naartoe. De RetourMatras-methode blijft zich verder ontwikkelen, nationaal en internationaal. Alleen vanaf nu zonder jou. Je draagt het stokje over aan Chico van Hemert en Remco Noordermeer. Samen met het hele team van RetourMatras, op de recyclinglocaties en op kantoor, maar ook samen met de aandeelhouders, klanten en leveranciers blijft de focus liggen op 100% circulair, innovatie en ontwikkeling, efficiency, CO2 besparen en het leveren van een grote bijdrage aan de circulaire economie. Samen de wereld duurzamer maken.

Jouw afscheid hebben we onlangs gevierd met onze medewerkers, relaties en familie. Je werd verrast met je eigen magazine, de Nanne. Een bundeling van berichten en anekdotes van mensen uit jouw netwerk. Over jou als persoon en je recyclingjaren waar je met trots op terug kan kijken.

Nanne bedankt voor de inspiratie die jij ons gegeven hebt. Bedankt voor je tomeloze energie, authenticiteit en standvastigheid. Bedankt vooral ook voor alle gezellige momenten, want jij maakte er het liefst een feest van!

“Liever tot ziens en geen vaarwel”

Team RetourMatras

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.