Het moment van…

Lois Verheul

Juli 2024 – Loïs Verheul op kantoor bij RetourMatras in Bodegraven.

 

circulair samenwerken

Het moment van...

Loïs Verheul, Planning & Communicatie

Hi Loïs, dit is jouw moment. We laten ons netwerk graag kennismaken met jou als onze drijvende kracht op de planning bij RetourMatras. Maar, je doet nog veel meer. Vertel!

Loïs, hoe nieuw ben jij bij RetourMatras?

Vrij nieuw eigenlijk. Ik werk sinds januari dit jaar bij RetourMatras. Het voelt aan de andere kant ook wel alsof ik hier al veel langer werk. Het team vangt je heel goed op, je werkt veel samen en krijgt de ruimte om te kijken wat je leuk vindt om te doen binnen het bedrijf. De planning is één van mijn belangrijkste werkzaamheden momenteel. Daarbij ondersteun ik bij activiteiten rond onze interne en externe communicatie. Die afwisseling vind ik leuk, merk ik. Ons team op kantoor is relatief klein en daardoor is goed samenwerken best belangrijk. Ook wil ik nog even kwijt dat we een heel gezellig team hebben. Trouwens, we zoeken nog een nieuwe collega op de planning en zijn benieuwd wie bij ons team zal gaan aansluiten deze zomer.

Waar ben je goed in?

Toen ik bij RetourMatras kwam werken stelde één van mijn collega’s precies deze vraag. Ik antwoordde: ik kan goed denken. Aan die woorden word ik nog vaak herinnerd. Maar het klopt wel, want ik hou ervan om iets uit te puzzelen of bedenk graag hoe iets misschien beter of efficiënter kan. Verder ben ik ook echt wel een aanpakker, maar ik ga het liefst aan de slag met een goed doordacht plan.

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou persoonlijk?

Ik vind duurzaamheid erg belangrijk. Daarom is het fijn dat ik bij een bedrijf werk dat bijdraagt aan een duurzamere wereld. Persoonlijk zit ik heel sterk aan de sociaal-maatschappelijke kant. Ik vind dat de toekomst er niet zo rooskleurig uitziet op het gebied van klimaatverandering en het wordt vaak genoeg niet zo serieus genomen. Daar maak ik mij best zorgen om. Maar niet alleen in de toekomst, juist nu kunnen we onze schouders hieronder zetten. Als je elkaar op kleine schaal informeert en ervaringen deelt, laat je zien dat het beter kan. Met elkaar sta je een stuk sterker als je dit item breder wilt uitdragen.

Op welke manier vind jij de perfecte balans tussen werk en vrije tijd?

De balans zit ‘m voor mij in het loslaten van werk als ik thuis ben. Dat kan ik gelukkig goed. Deze zomer wil ik mijn rechtenstudie afronden, tennissen doe ik heel graag en ik heb veel sociale contacten. Ook ben ik actief als vrijwilliger bij onze lokale voetbalvereniging Esto. Naast mijn werk, studie en hobby’s ben ik in mijn woonplaats commissielid binnen de PvdA.

Esto Bodegraven

Welke kansen zie jij voor de nieuwe generatie in jouw werkomgeving?

Voordat ik bij RetourMatras kwam had ik wel al het idee dat ik bij een duurzaam bedrijf wilde gaan werken. Dat merk ik ook bij de nieuwe generatie. De term duurzaam verandert langzaam in circulair, wat steeds populairder wordt onder jongeren. Recycling, duurzaam gemaakte kleding, apps tegen voedselverspilling, daar kan de nieuwe generatie het verschil mee maken. Er ligt een enorme markt, zo leerde ik hier in korte tijd. Grondstoffen kunnen hergebruiken uit afgedankte matrassen door een slimme recyclingtechniek, dat was voor mij nieuw. Zo zijn er ontzettend veel circulaire thema’s, producten en diensten waar de focus op ligt bij innovatieve bedrijven. Ik zou zeggen: nieuwe generatie, sla je slag en kies voor een baan die de wereld een beetje beter en gezonder maakt.

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.