LCA Life Cycle Assesment studie

matrassen droog inzamelen

Recycling is beter dan verbranden, maar hoeveel beter? 

Wat gebeurt er met die 1,5 miljoen matrassen die elk jaar worden afgedankt? Wij weten dat natuurlijk als geen ander, maar niet iedereen kent de RetourMatras-methode voor het duurzaam verwerken van matrassen.

Elk jaar worden 1,5 matrassen afgedankt

Jaarlijks gooien we in Nederland een grote hoeveelheid matrassen weg en daarvoor in de plaats kopen we een nieuwe matras. Oude matrassen gooi je natuurlijk niet op straat, maar breng je naar het milieustation binnen jouw gemeente. Daar staat een RetourMatras matrascontainer waar gemiddeld zo’n 80 matrassen in verzameld worden. Zo blijven de matrassen droog en schoon om te kunnen worden gerecycled. Maar wat is het effect van matrassen recyclen ten opzichte van verbranden? Hoeveel beter is recyclen eigenlijk? Spaak zocht het uit met een Life Cycle Assessment LCA. 

Lees het resultaat in de LCA van Spaak.

Het resultaat van dit hoogwaardige onderzoek lees je HIER in 1 minuut.

samenwerken circulaire matras

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.