Samen nog meer doen op het gebied van duurzaamheid

duurzaamheid

Net als IKEA wil ook RetourMatras een positieve invloed hebben op mensen en de planeet. Precies daarom sluiten onze ideeën ook zo goed op elkaar aan. Dankzij onze samenwerking met IKEA is matrasrecycling nog meer in the picture komen te staan. Zeker bij consumenten. Vanuit RetourMatras werken we alleen business to business, via gemeentes, afvalverwerkers en retailers. Doordat consumenten die bij IKEA een matras kopen hun oude matras kunnen inleveren, zijn de lijnen opeens veel korter geworden. Het recyclen van matrassen in plaats van verbranden scheelt enorm als we kijken naar het milieu. Ook de consument wordt zich daar steeds meer bewust van. Maar er is meer waar we in ons dagelijks leven aan kunnen doen op het gebied van duurzaamheid.

Samen nog meer doen op het gebied van duurzaamheid

IWAY gedragscode | Net als IKEA wil ook RetourMatras een positieve invloed hebben op mensen en de planeet. Precies daarom sluiten onze ideeën ook zo goed op elkaar aan. Dankzij onze samenwerking met IKEA is matrasrecycling nog meer in the picture komen te staan. Zeker bij consumenten. Vanuit RetourMatras werken we alleen business to business, via gemeentes, afvalverwerkers en retailers. Doordat consumenten die bij IKEA een matras kopen hun oude matras kunnen inleveren, zijn de lijnen opeens veel korter geworden. Het recyclen van matrassen in plaats van verbranden scheelt enorm als we kijken naar het milieu. Ook de consument wordt zich daar steeds meer bewust van. Maar er is meer waar we in ons dagelijks leven aan kunnen doen op het gebied van duurzaamheid.

circulair matras

Volledig circulair

In 2030 wil IKEA alleen nog maar gebruik maken van hernieuwbare of gerecyclede materialen. Producten die je straks bij IKEA koopt zijn dus volledig circulair. Ook wordt er geïnvesteerd in duurzame energieoplossingen en worden de afvalstromen hergebruikt. IKEA neemt bijvoorbeeld gebruikte meubels retour en natuurlijk matrassen via de retour- en recycleservice. Afgedankte matrassen worden ingezameld en gerecycled door RetourMatras. De materialen die daarbij vrijkomen vormen een circulaire grondstof voor onder andere isolatieplaten in de bouw en ondervloeren voor speeltuinen.

IWAY gedragscode

Om de visie op duurzaamheid kenbaar te maken aan leveranciers van IKEA is een gedragscode opgesteld: IWAY. De afkorting staat voor The IKEA Way on Purchasing Home Furnishing Products. IKEA wil dat iedereen een goed gevoel heeft bij de aankoop van producten. IWAY behandelt belangrijke aspecten als arbeidsomstandigheden, het voorkomen van kinderarbeid en zorg voor het milieu. RetourMatras sluit zich volledig aan bij de visie van IKEA en communiceert IWAY intern en extern.

de circulaire matras

Circulair samenwerken

Dankzij de ontwikkelingen die RetourMatras heeft doorgemaakt de afgelopen jaren, sluiten we steeds meer contracten voor circulair samenwerken. We maken onze klanten bewust van de noodzaak om 1.5 miljoen matrassen op jaarbasis te kunnen gaan recyclen in Nederland en België. Zo sluiten we dagelijks nieuwe samenwerkingen met gemeentes, woonwinkels en beddenspeciaalzaken. Voor meer informatie over duurzame matrasrecycling verwijzen wij naar de website.

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.