RetourMatras is ISO 9001 gecertificeerd

iso

ISO 9001 certificaat behaald

Wat een power zit er in onze organisatie. De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt, overlegd en bijgestuurd waar nodig om dit felbegeerde certificaat te behalen. En, het is gelukt! Per 1 december zijn we als duurzaam matrasrecyclingbedrijf officieel ISO 9001 gecertificeerd.

Omdat we op verschillende recyclinglocaties in Nederland werken zijn alle vestigingen van RetourMatras volledig getoetst, inclusief het hoofdkantoor in Bodegraven. Onze vestigingen in Lelystad, Etten-Leur en Zeeland zijn succesvol geauditeerd op het ontmantelen van matrassen voor het terugwinnen van grondstoffen. Onze vestiging in Alphen aan den Rijn tevens op het ontmantelen van matrassen voor het terugwinnen van grondstoffen, plus de productie van rebond foam van PU foam uit de ontmantelde matrassen.

De power die we noemden zit hem in onze mensen en werkprocessen. Met elkaar werken we constant aan continuïteit en verbetering. RetourMatras ontwikkelt zich goed, innoveert en springt in op de vraag naar een circulaire oplossing voor afgedankte matrassen. Maar liefst 1,5 miljoen stuks per jaar zijn dat er. Daar hebben we de juiste mensen voor nodig. Onze unieke processen voor recycling en productie, oftewel RetourMatras-methode, zijn dan wel volledig geautomatiseerd, toch hebben we altijd mensen nodig die de lijnen in de gaten houden. Veiligheid staat heel hoog aangeschreven op onze recyclinglocaties, want we willen een verantwoorde werkomgeving bieden aan onze mensen.

Een ISO 9001 certificaat behalen doe je niet zomaar. Daar gaat een intensieve voorbereiding aan vooraf, die binnen onze organisatie in goede banen geleid werd door onze kwaliteitsmanager en back office. Zij hebben ervoor gezorgd dat iedereen de juiste procedures volgde en zich echt betrokken voelde tijdens het gehele ISO-traject.

We willen daarom al onze medewerkers ontzettend bedanken voor de input en enthousiaste medewerking, want we realiseren ons elke dag dat júllie het verschil maken binnen ons bedrijf. Op naar een mooie jaarafsluiting, om vervolgens aan een prachtig nieuw jaar te beginnen.

 

Nanne Fioole en Chico van Hemert
Directie RetourMatras

ISO 9001 gecertificeerd

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.