Het verhaal van 1,5 miljoen matrassen

1,5 miljoen matrassen per jaar

Wat voor de meesten van ons een lelijk afvalprobleem is, is voor een visionair een prachtige uitdaging. Nanne Fioole behoort tot die laatste categorie en dankt er zijn bijnaam ‘matrassenkoning’ aan. Fioole werkt al 35 jaar in de recyclingbranche (“toen je nog moest uitleggen wat dat woord betekende”). Hij is directeur van het bedrijf RetourMatras dat met drie fabrieken de enorme afvalstroom aan afgedankte matrassen aanpakt.

Maar liefst 1,5 miljoen matrassen per jaar hebben we het dan over. Afgedankt. Dit najaar startte Auping een campagne en daarin wordt het unieke recyclingproces van RetourMatras belicht. Recyclen volgens de RetourMatras-methode, zoals we het zelf noemen.

Nanne Fioole, directeur en oprichter van RetourMatras vertelt over zijn strijd tegen de verbrandingsovens. Inmiddels is RetourMatras operationeel met drie recyclingplants in Nederland en de vierde is in zicht.

Lees dit artikel in AD | het verhaal van 1,5 miljoen matrassen

Samenwerking Auping en RetourMatras

 

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.