Samenwerking recycling en hergebruik textiel

wolkat

Unieke samenwerking Wolkat en RetourMatras

In 2018 zijn Wolkat en RetourMatras een waardevolle samenwerking aangegaan. RetourMatras zamelt gebruikte matrassen in en zorgt ervoor dat alle onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden. Voor het megaprobleem dat ontstond bij de stort van de matrassen werd een oplossing gevonden. De reststroom kan nu verdeeld worden waardoor meerwaarde in het recyclingproces gecreëerd kan worden.

Noodzakelijke verduurzaming

Een onderdeel van een matras is namelijk textiel en daar kan Wolkat hele mooie dingen mee doen! Van dat textiel worden weer garens gesponnen en daar kunnen daadwerkelijk nieuwe stoffen en uiteindelijk nieuwe matrassen worden gemaakt. Het resultaat van de unieke samenwerking met RetourMatras past perfect bij de werkwijze van Wolkat en is heel interessant voor de (lokale) markt: Wij maken van afval goede producten en de nieuwe producten gaan weer terug naar dezelfde partij, daarmee is de cirkel rond. Met dit volwaardige partnerschap dragen wij ons steentje bij aan de noodzakelijke verduurzaming van onze maatschappij.

bron: http://wolkat.com/

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.