Duurzame matrasrecycling voor retail

matrassenverkoop verduurzamen

Beddenwinkels kiezen voor duurzame matrasrecycling

Beddenwinkels en matrassenwinkels kunnen nu een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst door gebruikte en retour gekomen matrassen te laten recyclen. Dit initiatief speelt in op de groeiende vraag van Nederlandse consumenten naar duurzame en verantwoorde producten. Vanuit die gedachte biedt RetourMatras de oplossing met duurzame matrasrecycling voor retail. 

Samenwerking met RetourMatras

RetourMatras is koploper in Nederland als het gaat om het recyclen van oude matrassen tot grondstoffen. Wij stoppen het verbranden van matrassen en laten retail en consumenten bewuster leven door te kiezen voor een innovatief recyclingconcept voor oude matrassen. Als vooruitstrevend recyclingbedrijf zien wij afval als een waardevolle grondstof. We streven naar de hoogste kwaliteit in het kunnen hergebruiken van materialen als textiel, metaal en verschillende foam soorten. Door samen te werken met RetourMatras kunnen beddenwinkels bijdragen aan minder afval en meer hergebruik van materialen. 

Beddenspeciaalzaken en woonwinkels dragen bij aan duurzame toekomst met matrasrecycling

van matras tot keukendoek

Zo werkt duurzame matrasrecycling voor retail

RetourMatras haalt de matrassen bij uw winkel op voor een vast bedrag per matras. Bij voldoende ruimte kan een container geplaatst worden bij de winkel of het magazijn. Zodra de container vol is, wordt deze gewisseld. RetourMatras plant ophaalroutes zo efficiënt mogelijk om onnodige kilometers te vermijden.

Matrassen mogen niet nat zijn om de kwaliteit van de gerecyclede materialen te waarborgen. Zorg daarom altijd voor een droge opslagplaats. Duurzame matrasrecycling is belangrijk voor uw imago, want u laat zien dat uw winkel duurzaamheid serieus neemt, wat steeds belangrijker wordt voor consumenten.

Offerte aanvragen voor duurzaam recyclen matrassen

Wilt u meer weten of een offerte aanvragen? Neem contact op met RetourMatras en ontdek hoe uw beddenwinkel kan bijdragen aan een groenere toekomst.

van matras tot fiets

Oude matras inleveren bij winkels

Omdat wij samenwerken met winkels en beddenspeciaalzaken die klant zijn bij RetourMatras, vindt u door heel Nederland inleverpunten voor afgedankte matrassen. Vraag de winkelier eerst of deze uw oude matras retour neemt bij aankoop van een nieuwe. Koopt u een nieuwe matras bij één van de aangesloten winkels, dan nemen zij uw oude matras in vrijwel alle gevallen retour. Vervolgens wordt uw oude matras gerecycled op één van onze recyclinglocaties in Nederland. 

Gaat u een nieuwe matras kopen? Informeer dan of de winkel of beddenspeciaalzaak een samenwerking heeft met RetourMatras. U krijgt dan vrijwel altijd de mogelijkheid om uw oude matras in te leveren via de retailer waar u een nieuwe matras koopt.

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.