Climate Week New York

Climate-Week-NY-IKEA-RM

Climate Week New York

Jaren terug ontstond het idee om te stoppen met het verbranden van matrassen en te durven gaan voor duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Vorig week waren we zichtbaar, met dank aan Ikea, op de Climate Week in New York.

Trots

We kijken met veel trots terug op de visie van onze founder, Nanne Fioole. Trots zijn we ook op onze topteams én op de circulaire samenwerking met onze fantastische partners, want alleen met elkaar kunnen we onze doelen bereiken. 

Circulaire grondstoffen

Geen enkele matras mag ooit nog in de verbrandingsoven verdwijnen. Die stelling onderstrepen we met het feit dat we inmiddels circulair zijn. Want, uit het schuim van een afgedankte matras halen we de bouwstenen voor nieuw schuim om matrassen en meubels van te kunnen maken. Circulaire grondstoffen die we leveren zijn direct toepasbaar in de meest duurzame productieprocessen en daarmee dragen onze circulaire grondstoffen bij aan een ”better everyday life for many people”. 

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.