Circulaire toepassingen in nieuwbouw met gerecyclede matrassen

duurzaam ondertapijt en ondervloeren

Gerecyclede matrassen verwerkt in nieuwbouw hoofdkantoor Cure Afvalbeheer

Cure Afvalbeheer werkt samen met Retourmatras door het inzamelen en duurzaam laten verwerken van oude matrassen. RetourMatras recyclet de matrassen en produceert isolatiemateriaal van de herbruikbare grondstoffen. Op de nieuwbouwlocatie van Cure Afvalbeheer in Eindhoven is gekozen voor hergebruik van materialen, waaronder gerecyclede matrassen.

https://www.youtube.com/watch?v=dFwKW8-3Qzg

Samen werken aan een circulaire economie? Zo doen we dat!

Aslon Refoam voor isolatie en demping

RetourMatras gaat verder dan alleen recyclen en heeft een eigen productielijn ontwikkeld voor het produceren van gerecycled isolatiemateriaal uit het foam van een oude matras. Dit materiaal noemen we Aslon Refoam en wordt steeds vaker toegepast in de bouw, op speelplaatsen en als demping onder sportmatten. Afnemers zijn gemeentes, aannemers en bouwmarkten.

De circulaire samenwerking tussen Cure Afvalbeheer en RetourMatras is zichtbaar in de video van de nieuwbouwlocatie waar gerecyclede matrassen zijn toegepast voor isolatie en geluiddemping. Deze circulaire toepassing is hét voorbeeld van grondstoffenhergebruik.

Matrascontainer

Voor de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard is Cure Afvalbeheer verantwoordelijk voor het afvalbeheer. In totaal gaat het om het inzamelen van afval voor ruim 135.000 huishoudens. Op de milieustraten staat een matrascontainer van RetourMatras. Hiermee bieden de gemeenten hun inwoners een duurzame oplossing voor oude matrassen.

Samen kunnen we CO2 besparen

Wilt u net als Cure Afvalbeheer een bijdrage leveren aan de circulaire economie en CO2 besparing? Neem dan contact op met RetourMatras. Informatie over het inzamelen van oude matrassen voor een duurzame verwerking kan aangevraagd worden via planning@retourmatras.nl

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.