Circulair samenwerken

De kracht van circulair samenwerken

In het najaar van 2022 willen we een trotse terugblik geven op het ontstaan van ons duurzame en unieke matrasrecyclingconcept. Begonnen zijn we in 2009 met onze eerste recyclingplant in Lelystad en inmiddels is RetourMatras uitgegroeid tot vier recyclinglocaties waar we matrassen ontmantelen. Afgedankte matrassen die anders in de verbrandingsoven zouden verdwijnen en waarbij herbruikbare materialen verloren zouden gaan. Met een enorm inzicht en een sterk gevoel voor groei en innovatie heeft RetourMatras altijd voet bij stuk gehouden, ook in moeilijke tijden. We hielden het hoofd boven water door niet af te wijken van het uiteindelijke doel: duurzame matrasrecycling en 100% grondstoffenhergebruik. Het is gelukt.

1,5 miljoen matrassen per jaar

Op onze vier recyclinglocaties verspreid over Nederland voeren we de RetourMatras-methode uit. Zo staat er een matrasrecyclingfabriek in Lelystad, sinds 2018 ook één in Alphen aan den Rijn en de locaties Zeeland en Etten-Leur in Noord-Brabant openden we in 2020 en 2021. In totaal beschikken we over een recyclingcapaciteit van maar liefst 1,5 miljoen matrassen per jaar in Nederland.

Afgedankte matrassen duurzaam recyclen

RetourMatras heeft hele belangrijke stappen kunnen nemen, is sterk gegroeid en heeft zich op innovatieve wijze ontwikkeld tot een wereldwijd bekend bedrijf. Dit dankzij de investering van onze partners die in de afgelopen twee jaar hun intrede hebben gedaan binnen ons bedrijf. Samen streven we hetzelfde doel na; afgedankte matrassen op duurzame wijze recyclen met de focus op volledig hergebruik van materialen die vrijkomen. Ook werken we samen aan de ontwikkeling van een circulair matras. We versterken elkaar. Dat noemen we de kracht van circulair samenwerken.

Circulair samenwerken werkt motiverend

Met elkaar blijven we werken aan het circulaire proces, nieuwe technieken en breiden we dit jaar verder uit met een nieuwe faciliteit voor chemisch recyclen. Daarnaast creëren we steeds meer bewustwording als het gaat om producentenverantwoordelijkheid en toekomstgericht ondernemen. Circulair samenwerken werkt voor ons als matrasrecyclingbedrijf ontzettend motiverend. Kennis opdoen en delen, leren van elkaar en het belang vergroten. Dat is precies wat we vanuit RetourMatras willen overbrengen op onze klanten. Als gemeente, retailer of afvalverwerker ga je een circulaire samenwerking met ons aan en andersom. Daarmee zorgen we met elkaar voor een enorme CO2 besparing en dragen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

de circulaire matras

Blijf op de hoogte via LinkedIn