Welkom op ons kantoor in
Bodegraven

RetourMatras Bodegraven

Sinds het voorjaar van 2021 is het kantoor van RetourMatras gevestigd in Bodegraven. Ruim 11 jaar hebben we kantoor gehouden in het bedrijvenverzamelgebouw in Nieuwerbrug. Een nieuwe start aan de uitvalswegen N11 en A12 geeft ons de mogelijkheid om te groeien, want dat doen we continu. 

Het RetourMatras team in Bodegraven werkt voornamelijk achter de schermen. De daadwerkelijke matrasrecycling vindt plaats in Lelystad, Alphen aan den Rijn, Zeeland (Noord-Brabant) en Etten-Leur. Op kantoor werken we nauw samen met de bedrijfsleiders op onze recyclinglocaties. 

Teamwork is onmisbaar binnen ons bedrijf

Onze directie

Chico van Hemert (rechts) en Remco Noordermeer vormen samen de directie van RetourMatras. Chico houdt zich bezig met alle operationele zaken en gaat regelmatig naar het buitenland om nieuwe matrasrecyclingfabrieken te realiseren. De Nederlandse markt en dan vooral gemeentes en overheidsinstellingen, dat is Remco’s afdeling. Samen met het team op kantoor  en de bedrijfsleiders op de recyclinglocaties zorgen zij ervoor dat RetourMatras non-stop draait en zich blijft optimaliseren op het gebied van duurzame matrasrecycling.

Matrassen
Recyclen tot nieuwe grondstoffen

Wat doe je als je weet dat grondstoffen alleen maar schaarser worden en de aarde uitgeput raakt? Juist, inzetten op maximaal hergebruik met duurzame matrasrecycling. Dat is wat wij doen bij RetourMatras. Wij recyclen afgedankte matrassen tot nieuwe grondstoffen. Dankzij de RetourMatras-methode zorgen we ervoor dat matrassen niet in de verbrandingsoven verbranden, maar 100% gerecycled worden. Van de waardevolle grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Op een zeer innovatieve en unieke manier breiden wij ons concept steeds verder uit.

Meer hierover lezen? Klik hier.

Duurzame recycling van
afgedankte matrassen

Hergebruik grondstoffen
uit matrasrecycling

Losse matrassen of
per container

1,5 miljoen matrassen per jaar.

Op het gebied van recycling, hergebruik, CO2-reductie en innovatie is RetourMatras uitgegroeid tot een partij waarvoor ook vanuit het buitenland steeds meer interesse is. De RetourMatras-methode heeft ervoor gezorgd dat we in Nederland koploper zijn als het gaat om het duurzaam recyclen van matrassen. Alleen al in ons land worden 1,5 miljoen matrassen per jaar afgedankt en al dat materiaal maken we geschikt voor hergebruik. En om nog maar een getal te noemen, we zitten bijna aan een recyclingpercentage van 100%.

Retourmatras
in het nieuws.

Bij RetourMatras zien we ons dagelijks werk als een samenwerking. Een samenwerking met onze medewerkers, met klanten en leveranciers, met onze partners en natuurlijk ook met de media. Want steeds vaker zie je RetourMatras in het nieuws verschijnen en daar werken we graag aan mee. Vertellen over duurzame matrasrecycling vinden we niet alleen leuk maar ook nuttig. Want we creëren steeds meer bewustwording over het feit dat je afgedankte spullen niet moet zien als afval maar als een grondstof. Niet verbranden maar duurzaam recyclen is waar wij het verschil in maken.

Meer hierover lezen? Klik hier.

Impressie RetourMatras.

Kijkje achter de schermen.