Belang van grondstoffenhergebruik

grondstoffenhergebruik textiel foam metaal

Grondstoffen hergebruiken bovenaan to-do-lijst

Groene gemeente, duurzaam ondernemen, circulair optimaliseren. Welke visie u als organisatie ook heeft op het gebied van duurzaamheid, alle neuzen staan dezelfde kant op. Toch? Want, we willen stoppen met het uitputten van onze aarde. Daarom staat het hergebruiken van grondstoffen bovenaan onze to-do-lijst. Maar waar begint u? De RetourMatras-methode maakt het een stuk makkelijker als het gaat om grondstoffenhergebruik.

Duurzame matrasrecycling

Nog maar weinig gemeentes werken niet met ons samen. Wij benadrukken nogmaals het belang van hergebruik en laten u kennismaken met circulaire productieprocessen. RetourMatras haalt grondstoffen uit afgedankte matrassen door middel van duurzame matrasrecycling. Van het textiel, foam en metaal worden nieuwe producten gemaakt. Geen enkele matras mag van ons in de verbrandingsoven belanden of onjuist gerecycled worden, want dan gaan al die waardevolle grondstoffen verloren en wordt het milieu onnodig belast. Wist u dat u gedurende de hele keten verantwoordelijk blijft voor uw afval? Ook als dit niet op duurzame wijze gerecycled wordt. 

De RetourMatras-methode

Het einde van 2021 is in zicht. Tijd om de balans op te maken. Waar staat u als gemeente? Wat zijn uw plannen voor het nieuwe jaar? Inmiddels werken veel lokale overheidsinstellingen, retailers en afvalverwerkers met ons samen en staan volledig achter de RetourMatras-methode. Al deze circulaire samenwerkingen dragen bij aan een betere wereld. Met elkaar zetten we onze schouders eronder, besparen we op CO2, motiveren we elkaar te blijven innoveren en geven we onszelf ook nog eens een goed gevoel.

Circulaire samenwerking

Ook bijdragen aan 100% grondstoffenhergebruik door matrassen duurzaam te laten recyclen? Met vier matrasrecyclinglocaties in Nederland halen we het maximale uit afgedankte matrassen. En we blijven innoveren. Innoveer mee en maak een afspraak met ons. Wij gaan graag een circulaire samenwerking met u aan.

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.