Gemeente

Inzamelen oude matrassen door Gemeente of Milieustraat

Als gemeente kunt u gebruikte en ingeleverde matrassen op een duurzame manier laten verwerken door RetourMatras.

RetourMatras zamelt alle soorten en maten matrassen in. De enige voorwaarde voor ons recyclingproces is dat de matrassen droog zijn. U dient de oude matrassen daarom in een gesloten magazijncontainer van RetourMatras of van uzelf te verzamelen.

Voor het milieuvriendelijk verwerken van oude matrassen rekent RetourMatras een vast bedrag per container. In een magazijncontainer passen gemiddeld 90 matrassen. RetourMatras verwerkt matrassen met en zonder metalen binnenvering, als ook boxspringmatrassen (met uitzondering van het boxspringonderstel).

De container wordt door RetourMatras op uw milieustraat geplaatst of u gebruikt een eigen afgesloten magazijncontainer. De burger loopt de matrassen zelf in de container. Wanneer deze vol is meldt u dit aan RetourMatras via onze planning en wij wisselen de container voor u.

Waarom RetourMatras

Niet alleen uw gemeente, maar ook uw inwoners worden steeds duurzamer en milieubewuster. Daarom zien wij de vraag van consumenten groeien als het gaat om recycling van matrassen. U kunt uw inwoners op de milieustraat vertellen dat uw gemeente bijdraagt aan het milieu door oude matrassen op een duurzame wijze te laten verwerken tot nieuwe grondstoffen.

U kunt met een afspraak maken met RetourMatras voor een vrijblijvend gesprek waarin wij u graag meer vertellen over het unieke proces voor het milieuvriendelijk recyclen van oude matrassen.

Tevens zou u de mogelijkheid kunnen bieden aan bedrijven als beddenspeciaalzaken in uw gemeente dat zij gebruikte matrassen, tegen betaling, bij u kunnen aanleveren. Dit verschilt per gemeente.

U kunt een offerte aanvragen bij RetourMatras voor het milieuvriendelijk laten recyclen van oude matrassen.