Leverancier van circulaire grondstoffen

grondstoffen voor circulaire productieprocessen maken de wereld beter

Productieprocessen duurzamer maken

Grondstoffen uit matrassen winnen

We blijven mensen inspireren met de unieke RetourMatras-methode: Grondstoffen winnen uit afgedankte matrassen. Hoogwaardige grondstoffen waar nieuwe producten van gemaakt worden. Willen we een circulaire economie? Dan kunnen we niet zonder deze grondstoffen.
 

Hergebruik maximaliseren

Onder de naam RetourMatras Products zetten wij maximaal in op hergebruik van kwalitatief hoogwaardige circulaire materialen. Foam, metaal en textiel worden op een dermate goed niveau verwerkt en gescheiden dat de vraag naar onze grondstoffen stijgt.
 

Ondertapijt en valdemping

Voorbeelden uit de praktijk zijn vloeren met gerecycled ondertapijt en speeltuinen met valdempende matten. Op die manier krijgt een matras een tweede leven in een ander product.
 

Circulaire oplossing voor verantwoorde productie processen

De circulaire matras

Onze nieuwste innovatie is een revolutionair recycleproces om PU foam uit matrassen om te zetten naar een pure grondstof, Repolyol. Ropolyol is een bouwsteen voor het vervaardigen van nieuw foam voor matrassen en meubels. Zo kun je van een oude matras dus een nieuwe matras maken en dat maakt de RetourMatras-methode circulair. 
matrassen inzamelen voor duurzame recycling

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.